Hoe zal mijn goldador pup er uitzien?

De goldador is een vriendelijke, intelligente en sociale hond die voorkomt uit de bewuste kruising van de golden retriever en de goldador. Een goldador combineert de vele goede eigenschappen van beide rassen en dan met name de gevoeligheid van de golden retriever en de tolerantie van de labrador. De zachtaardige, werklustige en energieke goldador is het mooie resultaat.

Voor degenen die kiezen voor een Goldador is het alleen wel een beetje spannend hoe je toekomstige pup eruit gaat zien. Doordat twee rassen gekruist worden, is de uiteindelijke uitkomst minder zeker dan bij een nest van gelijke rassen. Sommige goldador pups hebben qua uiterlijk en karakter meer weg van hun labrador ouder, terwijl bij andere de golden retriever ouder dominanter zichtbaar is.

Vacht van je goldadorpup

De vacht zal in veel gevallen blond of goudkleurig zijn, maar een chocoladebruine of zwarte goldadorpup is geen uitzondering. Als de Golden retriever ouder een gouden vacht met een vleugje roestkleur erin heeft is zelfs deze rossige kleur niet ondenkbaar. Het is maar net afhankelijk van de ouder waar de pup op lijkt.

Als de pup lijkt op de labradorouder zijn de volgende kleuren mogelijk:

  • Chocoladebruine goldador
  • Gele goldador
  • Zwarte goldador

Lijkt de pup op zijn golden retriever ouder dan kun je de volgende kleuren verwachten:

  • Lichtgouden goldador
  • Gouden goldador
  • Gouden goldador die neigt naar een rossige roestkleur

De lengte van de vacht zal afhankelijk zijn van de ouder waar de pup op lijkt, maar over het algemeen zal deze altijd bestaan uit een dichte ondervacht in combinatie met een wat ruwere en waterafstotende dekvacht. Als de golden retriever ouder dominanter is, kan deze bovenvacht misschien langer en meer gevederd zijn, maar de lange haren van de Golden retriever worden nooit geëvenaard.

Temperament en karakter

Het temperament en karakter van je goldadorpup is, net als bij alle honden, sterk afhankelijk van de ouders. Laat je dan ook goed voorlichten over het karakter en temperament van beide ouders. Zo heb je een beter beeld van wat je kunt verwachten. Maar dan nog kunnen er per nest verschillen optreden in de verschillende honden. Zo kan de ene pup uit het nest het meeste lijken op de labradorouder, terwijl de andere van beide honden evenveel mee heeft. Een goede fokker is in staat om deze verschillen al vroegtijdig te signaleren en zal daar rekening mee houden bij het advies dat hij of zij meegeeft.

Gelukkig hebben golden retrievers en labradors veel goede eigenschappen met elkaar gemeen, dus welke pup je ook uitkiest: de kans dat je een vrolijke en gezellige gezinshond in huis haalt is hoe dan ook erg groot!

Hoe zal mijn goldador pup er uit zien