Gedrag Goldador

Gedrag Goldador

De Goldador is aanhankelijk, loyaal en alert, maar eigenlijk ook net te vriendelijk om een effectieve waakhond te zijn. Het gedrag van de Goldador wordt gekenmerkt door de goede omgang met kinderen. Daarnaast kan de hond ook goed opschieten met andere dieren, vooral wanneer hij met hen is grootgebracht. Deze hond reageert het beste op positieve versterkingstechnieken. Hij is in staat om onafhankelijk te werken en te denken, maar hij geeft de voorkeur aan begeleiding en structuur in zijn leven. Dit is een mensminnende hond die niet blij zal zijn als hij in de achtertuin aan zichzelf wordt overgelaten. Zoals elke hond hebben Goldadors vroege socialisatie nodig: blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat een Goldador puppy opgroeit tot een goed afgerichte hond.

 

Dieren en kinderen

De Goldador is een ideale gezinsgenoot en is over het algemeen zachtaardig en liefdevol voor kinderen van alle leeftijden. Als pup kunnen ze een beetje onstuimig zijn en onbedoeld kleinere kinderen omverwerpen, dus nauw toezicht is belangrijk. Ze zijn erg sociaal en gemakkelijk in de omgang, Goldadors doen het goed met andere honden en huisdieren, vooral wanneer ze samen worden grootgebracht. Leer kinderen altijd hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en houd altijd toezicht op interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of staarttrekkingen van beide partijen te voorkomen. Leer kinderen om nooit een hond te benaderen terwijl hij slaapt, eet of om te proberen het voer van de hond weg te nemen. Geen enkele hond, hoe goedaardig ook, mag nooit zonder toezicht en training bij een kind worden achtergelaten.

 

Beweging

Het ideale huis voor een Goldador is een huis met een omheinde tuin waar hij veilig kan spelen. Hij kan het echter goed doen in een appartement of flat mits hij dagelijks voldoende kan wandelen of rennen. Hoe dan ook, lichaamsbeweging is erg belangrijk voor de gezondheid en het geluk van een Goldador, minstens 30 minuten per dag is aan te raden. Geestelijke stimulatie voor de Goldador is cruciaal. Leer een Goldador om bijvoorbeeld de krant of zijn riem op te halen, oefen regelmatig gehoorzaamheidstraining en zet zijn gedachten af ​​en toe aan het werk met interactief hondenspeelgoed. Zoals bij alle honden werken positieve versterkingstechnieken, zoals beloningen, het beste bij de Goldador. Dit type hond behoort tot de hondenrassen dat van nature erg gevoelig is en harde correcties zullen het vertrouwen kunnen schaden.

Honden