Deze spelletjes vindt je Goldador fantastisch!

De Goldador is een intelligente, actieve hond die graag iets samen met jou doet. Hij vindt wandelen, zwemmen en apporteren geweldig. Maar een hond hoeft niet altijd alleen maar te rennen of wild te spelen om gelukkig te zijn. Sterker nog: een spelletje waarbij hij zijn hersens en zijn neus mag gebruiken vindt hij net zo leuk! Zeker als hij er ook nog een lekker snackje mee kan verdienen…

Hondensnoepjes verstoppen

Met simpele spelletjes kan je je Goldador al gelukkig maken. Bijvoorbeeld met dit eenvoudige snuffelspelletje: laat je hond zitten en zorg ervoor dat hij blijft zitten. Verstop vervolgens wat kleine hondensnoepjes of brokjes in de tuin, woonkamer, keuken of hal. Hij mag niet zien waar je ze verstopt want hij moet echt zijn neus gebruiken. Geef je hond vervolgens vrij en laat hem de snoepjes opzoeken. Misschien moet je hem in het begin een beetje helpen, maar al na een paar keer snapt je Goldador precies wat de bedoeling is!

Je kunt het ook wat moeilijker maken voor je hond. Verstop de brokjes bijvoorbeeld eens in een doos met ballen, of proppen krantenpapier. Ook leuk: meerdere kleine brokjes in een opgerolde handdoek verstoppen. Zodra je hond een stukje van de handdoek uitrolt, komt er een snoepje of brokje tevoorschijn. Let bij dit soort spelletjes op dat je het in het begin heel makkelijk maakt voor je hond. Het is niet de bedoeling dat hij gefrustreerd raakt!

Trucjes aanleren

Je kunt je hond veel verschillende trucjes aanleren. Bijvoorbeeld een pootje geven of omrollen. Nóg leuker is het om een trucje te leren waar je ook wat aan hebt. Leer je hond bijvoorbeeld om zijn eigen riem te pakken als je naar buiten gaat, of laat hem zijn eigen speeltjes opruimen in een bak.

Wat ook handig kan zijn, is om je hond te leren dat hij met zijn neus je uitgestrekte hand aanraakt. Op die manier kun je hem bijvoorbeeld afwisselend aan je linker- en rechterkant laten lopen tijdens een wandeling en bij je houden zonder riem. Dat komt in veel verschillende situaties van pas en je Goldador vindt het heerlijk om zo met jou samen te werken!

Kleine stapjes, groot plezier

Bedenk bij alle oefeningen dat je klein begint en het vandaar steeds verder uitbreidt. Beloon bijvoorbeeld bij het aanleren van een trucje eerst spontaan gedrag en probeer zo steeds een klein stapje verder te gaan. Blijf positief en oefen niet te lang. Het moet leuk blijven voor jullie allebei. Wil je je hond niet teveel belonen met snoepjes? Beloon dan eens met zijn favoriete speeltje of geef wat minder brokken tijdens de maaltijd en gebruik die voor de spelletjes. Zo voorkom je overgewicht.

Veel plezier samen!

Deze spelletjes vindt je Goldador fantastisch!