Verwentips voor dierendag!

Op dierendag vieren we een klein feestje met onze goldadors! Dit is dé dag om ze eens lekker te verwennen. Dat kan natuurlijk met een leuk nieuw speeltje of een mooi hondenbedje om op te liggen. Niets mis mee. Maar de kans is groot dat je daar vooral de fabrikanten en verkopers blij mee maakt. Want jouw goldador vindt zijn oude kleedje juist heerlijk vertrouwd ruiken en die nieuwe bal? Die is alleen leuk als jij met hem meespeelt.

Aandacht

Dus… waar maak je je goldador wel heel gelukkig mee op dierendag? Met aandacht! Ga lekker met hem kroelen, kletsen, aaien, spelen: alles is goed. Zolang hij maar jouw onverdeelde aandacht heeft. Goldadors zijn namelijk heel sociale honden die graag samen met jou zijn. Dus kriebel hem lekker op zijn buikje, kroel hem achter de oren of praat tegen hem terwijl je hem rustgevend aait. Je goldador vindt het heerlijk!

Eten

Een goldador is een retrieversoort en retrievers zijn over het algemeen gek op eten. Verras je hond eens met een lekkere vers vlees maaltijd of een extra grote kauwsnack van gedroogd vlees. Als je zelf graag iets maakt voor je hond, kun je ook hondenkoekjes of een hondentaartje maken. Er zijn talloze recepten en instructiefilmpjes te vinden op internet, dus vast ook een waar jouw goldador blij van wordt!

Wandelen

Dierendag valt dit jaar op een zondag, een ideale dag om eens lekker veel tijd uit te trekken voor een mooie wandeling. Je goldador is gek op zwemmen, dus als het even kan trakteer je hem op een fijne strandwandeling. Lekker samen lopen en rennen langs de kustlijn: je kan je beste vriend niet gelukkiger maken. Maar ook een rustige wandeling in het bos, waar hij lekker uitgebreid kan snuffelen blijft een feestje voor je hond. Zeker als je de wandeling combineert met een pauze inclusief snackmomentje!

Spelen

Je kunt zelf spelen met je Goldador, maar je kunt ook een vriendje van hem uitnodigen om lekker mee te stoeien. Dat kan thuis of in de tuin, maar je kunt natuurlijk ook iemand uitnodigen om mee te wandelen met zijn of haar hond. Kies wel voor een hond die goed met je goldador overweg kan. Je wil geen geruzie op deze leuke dag.

Lopen, zwemmen en rennen vindt een goldador altijd heerlijk, maar speel ook eens door een snuffelspelletje te doen. In een eerder artikel gaven we al een paar tips voor leuke snuffelspelletjes. Wat voor spelletje je ook doet: spelen is altijd goed!

Met bovenstaande ideeën moet het niet moeilijk zijn om op 4 oktober een heel leuke dierendag voor je goldador te organiseren. Maarre.. Je goldador vindt al deze verwenmomenten niet alleen leuk op dierendag hoor. Dus maak er gerust vaker gebruik van!

Verwentips voor dierendag