Goldador1000

Gemakkelijk karakter

Scherpe intelligentie

Reddingshond

Goldador

De Goldador is een kruising tussen de Golden Retriever en de Labrador Retriever. Het zijn liefdevolle, toegewijde en energieke honden die worden gewaardeerd om hun goedaardige karakter. Ze zijn dol op kinderen en erg sociaal met andere huisdieren. Het idee was om een ​​werkhond te creëren met de gevoeligheid van de Golden Retriever en de tolerantie van de Labrador Retriever. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een vriendelijke en zachtaardige Goldador.

Hoe socialiseer je een goldadorpup?

03 juni 2021

Tijdens de eerste weken van zijn bestaan leert je goldadorpup onbevangen en onbevreesd wennen aan alle geuren, geluiden, mensen, apparaten en situaties om hem heen. Dit ontdekken en wennen aan zijn omgeving noem je socialiseren. Een goede fokker geeft de moederhond alle ruimte om dit de eerste weken met haar pups te doen, maar vanaf…

Lees verder

Alleen zijn? Even wennen!

03 mei 2021

Na corona meer van huis zijn? Ook voor je Goldador is het even wennen! Het afgelopen jaar beleefden hondenfokkers en dierenasiels een topjaar. Door corona werkten veel mensen vanuit huis of hadden om andere redenen ineens tijd voor een nieuw gezinslid met vier poten. Fantastisch natuurlijk voor al die dieren die nu een liefdevolle plek…

Lees verder

Wat is giftig voor honden?

09 april 2021

Jouw Goldador is een retriever, een hondensoort die bekend staat om zijn goede eetlust. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar veel dingen die wij gewoon kunnen eten, zijn voor een hond hartstikke giftig. Van jeuk en huidirritaties tot hallucinaties, verlammingen of zelfs de dood: als je hond in aanraking komt met een…

Lees verder

Wat te doen bij teken

10 maart 2021

Goldadors stammen af van rasechte jachthonden, namelijk Golden retrievers en Labrador retrievers, en zijn daarom het meest in hun element in hoog gras, struiken en bossen. Dát zijn de plekken waar jagers het geschoten wild niet kunnen vinden dus waar ze de neus, kracht en lenigheid van de retrievers voor gebruiken. Maar laten dat nou…

Lees verder

Leuk een pup! En nu?

18 februari 2021

Maanden, misschien wel jaren heb je er op gewacht, er over gedroomd en gefantaseerd en ein-de-lijk is het dan zo ver: je krijgt een (goldador)pup! Ongetwijfeld heb je er goed over nagedacht, veel er over gelezen en natuurlijk om raad gevraagd bij ervaren hondenbezitters. Kortom: je bent er helemaal klaar voor! Maar dan is het…

Lees verder
Goldador

Goldador

Dankzij hun gemakkelijke karakter en scherpe intelligentie zijn Goldadors uitstekende hulpjes en worden ze ook vaak ingezet als reddingshond. Maar net als hun voorouders zijn Goldadors het gelukkigst door gewoon samen te werken met een persoon van wie ze houden. Goldadors zijn actief en vereisen minstens een half uur dagelijkse beweging, de meeste genieten van het ophalen van speelgoed evenals wandelen en zwemmen.

Het trainen van de enthousiaste Goldador is relatief eenvoudig, ze komen van een lange rij honden die nauw en bereidwillig met mensen samenwerken. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor starters, op voorwaarde dat ze de beweging, structuur en positieve bekrachtiging krijgen waar ze naar verlangen. Goldadors zijn ook een goede optie voor gezinnen met kinderen (hoewel ze een beetje onstuimig kunnen zijn voor peuters), omdat ze niets liever willen dan deel uitmaken van gezinsactiviteiten. De ideale woning voor een Goldador is een huis met een omheinde tuin, maar met regelmatige oefening en gezelschap kunnen ze leven in appartementen. Wat zijn huis ook is, een Goldador moet binnen bij zijn mensen wonen.

 
Goldador

Golden retriever

De Golden Retriever is één van de voorouders van de Goldador, ze behoren tot de staande jachthonden. Ze zijn erg zachtaardig en aanhankelijk waardoor ze zeer goed overweg kunnen met kinderen. Ook met andere (huis)dieren zijn het zeer lieve honden. Ze zijn uitermate geschikt als jachthond, gezelschapshond en blindengeleidehond. De Golden retriever is erg levendig en bewegen vaak soepel. Ze komen vaak voor in de kleuren goud of crème kleurig.

 style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-4013454067073765"
data-ad-slot="2993910333"
data-ad-format="link"
data-full-width-responsive="true">

Labrador Retriever

De andere voorouder van de Goldador is de Labrador Retriever, die ook onder de categorie jachthonden vallen. Ze werden vaak tijdens de jacht ingezet om geschoten wild op te sporen. Het zijn erg meegaande honden dat vriendelijk is voor mensen en andere dieren. De Labrador staat bekend om hun hoge energielevel waardoor ze de ruimte moeten krijgen om te voldoende te bewegen. Labradors komen voor in de kleuren zwart, blond en bruin. De laatste jaren komt de kleur vossenrood ook steeds vaker voor.

 style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-4013454067073765"
data-ad-slot="9807025930"
data-ad-format="auto"
data-full-width-responsive="true">

Een Goldador heeft een lief karakter en is erg intelligent. Het trainen van een Goldador gaat gemakkelijk, waardoor het ook niet gek is dat de hond vaak als reddingshond wordt gebruikt.

Gemiddelde leeftijd
JAAR
Gewicht Goldador
KG
Schofthoogte
CMstyle="display:block"
data-ad-client="ca-pub-4013454067073765"
data-ad-slot="9807025930"
data-ad-format="auto"
data-full-width-responsive="true">

Levensverwachting

De levensverwachting van de Goldador is gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar oud.

Gewicht

Over het algemeen zal de Goldador uitgroeien tot een grote hond met een gemiddeld gewicht van 27 kg tot 36 kg.

Grootte

De schofthoogte van de Goldador ligt tussen de 55 en 60 cm.

Kleuren

Over het algemeen varieert de vachtkleur van een Goldador van geel tot goud tot roodachtig goud, maar omdat de Goldador een kruising is, kan hij ook de zwarte vacht van een Labrador erven.

Erkend Ras

Omdat de Goldador een kruising is tussen de Golden Retriever en een Labrador Retriever, wordt het niet erkend als een puur ras. AKC, UKC, CKC en andere kennelclubs hebben dit ras (nog) niet erkend.

Gedrag van de hond

Lees meer over het gedrag van de hond

Verzorging van de hond

Lees meer over de verzorging van de hond

Geschiedenis van de Goldador

Lees meer over de geschiedenis

Vragen of opmerkingen?

Partners Goldador

DierenBoek.nl

Dieren.Wiki